Τα χρόνια της νιότης

Η ομάδα μας, ως tapanda.gr, ξεκίνησε την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2010. Η ενασχόληση μας με το ηλεκτρονικό εμπόριο είχε έρθει σε προγενέστερη στιγμή χρησιμοποιώντας το eBay, την ευρέως γνωστή ιστοσελίδα πωλήσεων και δημοπρασιών. Τότε πουλούσαμε εξαρτήματα για προϊόντα τεχνολογίας. Πίσω στο - μακρινό πλέον - 2010, η έλλειψη τεχνικής γνώσης και κεφαλαίου μας οδήγησε στην χρήση δωρεάν τεχνολογιών όπως το blogger της Google ή οι fanpages του Facebook.

Η πρώτη επαφή με το ανοιχτό λογισμικό

Η tapanda.gr στην μορφή που την ξέρουμε σήμερα, δηλαδή σε αυτόνομο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο μόνο ο iCEO & Ιδρυτής της επιχείρησης - κ. Κογκαλίδης Α. Κωνσταντίνος - έχει πλήρη πρόσβαση, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012. Καταλήξαμε να ψάχνουμε για αξιόπιστο λογισμικό ανοιχτού κώδικα με μεγάλη κοινότητα σε περίπτωση ανάγκης για υποστήριξη. Πέσαμε πάνω στο PrestaShop. Το αγαπήσαμε. Κατά καιρούς μας έχει δυσαρεστήσει. Αλλά ποια αγάπη είναι "ρόδινη". Δεν πρόκειται να επεκταθώ σε σχόλια κατά των ανταγωνιστικών λογισμικών. Κάθε ένα εξ αυτών χρησιμοποιεί τεχνολογία υψηλής ποιότητας, δεδομένου ότι επιβιώνουν σε παγκόσμια κλίμακα. Η χρήση του Presta ήταν θέμα τύχης. Στην θέση του, θα μπορούσε να είναι το OpenCart ή το Magento. Όσο η πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε καλύπτει τις ανάγκες σας, είναι αποδοτική για εσάς. Για κάποιον άλλον, ίσως όχι. Τότε χρησιμοποιούσαμε άλλο domain για την ιστοσελίδα. Αυτό ήταν το mallofmylopotamos.co.uk, εξαιτίας της ιδιαίτερης πατρίδας του Κωνσταντίνου, τον Μυλοπόταμο Δράμας.

Γνήσιοι επαγγελματίες

Έχοντας διαβάσει τεχνικά βιβλία, καταλάβαμε το λάθος που κάναμε στην επιλογή του κατάλληλου domain. Οπότε στραφήκαμε σε αναζήτηση ονόματος με ελληνική κατάληξη (.gr), εύκολο στην απομνημόνευση από τους εν δυνάμει πελάτες και επιπλέον κάτι συμβολικό. Εκπλαγήκαμε βεβαίως όταν διαπιστώσαμε ότι το tapanda.gr ήταν διαθέσιμο. Προφανώς και το "κλείσαμε" άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα, λειτουργούμε παρέχοντας υπηρεσίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο, όπως φιλοξενία, domain καθώς κι έκδοση πιστοποιητικών ασφαλείας (SSL). Ωστόσο, η αιχμή του δόρατος μας είναι η πλατφόρμα που ο Bruno Leveque και ο Igor Schlumberger δημιούργησαν, την οποία κι εμπιστευόμαστε για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων. Συγκεκριμένα από το 2016 η επιχείρηση μας διεύρυνε τον τομέα παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς πλέον ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη πρόσθετων που επεκτείνουν τις λειτουργίες της γαλλικής πλατφόρμας.

Φιλοσοφία του προσωπικού

Αν επικοινωνήσετε με το προσωπικό μας, θα διαπιστώσετε ότι η ζωή μας στο σύνολο της επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες και στην αέναη αναζήτηση μεθόδων που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των ταλαιπωρημένων - από την κρίση και όχι μόνο - συμπολιτών μας. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που μας απομένει, ταξιδεύουμε. Ακόμη και να μην συνεργαστούμε, έστω μια ολιγόλεπτη συνομιλία με κάθε έναν από εσάς δίνει γνώση και έμπνευση για νέες σκέψεις και μελλοντικά έργα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε ένας από εσάς είναι μοναδικός.

Ως εκ τούτου ευχόμαστε από καρδιάς σε κάθε έναν από εσάς - συγγενείς, φίλους, προσωπικό, πελάτες, προμηθευτές, ανταγωνιστές και κάθε άλλον - να είναι υγιής και χαρούμενος. Και μην ξεχνάτε. Όταν πεθάνουμε, τα πάντα μένουν εδώ. Οπότε προσπαθήστε στην ζωή σας να κάνετε καλοσύνες και να αφήσετε μια παρακαταθήκη για τις γενιές που έπονται.

Ζεις μόνο μια φορά

Κογκαλίδης Α. Κωνσταντίνος

CEO & Ιδρυτής της tapanda.gr

Comments

arrow_upward